Blijf Scherp Met Mijn Unieke Boekhouders Blog Vol Tips en Tricks

Covid-19

Alles over Corona (COVID-19) ondernemen en overheidssteun

Het coronavirus (COVID-19) heeft ons in de greep. Iedereen wordt hierdoor geraakt. Je vak nu even niet meer kunnen uitoefenen is vervelend maar niet het ergste. Als je financieel wordt geraakt wordt het wel al wat vervelender. Gelukkig heeft de overheid vrijwel direct stappen aangereikt om jou als ondernemer te willen ondersteunen. Afgelopen dagen worden de portalen voor de diverse maatregelen om deze financiële steun aan te vragen meer en meer...
Belasting tips voor de voorlopige aanslag 2020

Belasting tips voor de voorlopige aanslag 2020

Heb jij in januari net als bijna 400.000 andere zzp'ers de voorlopige aanslag 2020 ontvangen? Bekijk of laat jouw boekhouder nakijken of het bedrag dat de op de aanslag van 2020 staat klopt. De voorlopige aanslag van 2020 is gebaseerd op de voorlopige aanslag van 2019 of als deze er nog niet was op de aanslag van 2018. Het kan natuurlijk heel goed dat de verwachting voor 2020 heel anders is.
Belastingdienst

Wat jij moet weten over de Kleineondernemersregeling (KOR)

De KOR of eigenlijk Kleineondernemersregeling gaat eind van het jaren stoppen in zijn huidige vorm. De basis waarop de nieuwe regeling in werking treedt wordt de omzet. De grens €20.000. In de volksmond wordt ook wel de term OVOB gebruikt. Dat staat voor Omzet gerelateerde vrijstellingsregeling.

Tip 1 aangifte inkomstenbelasting

De belastingaangifte zal voor een groot gedeelte al ingevuld zijn, maar je moet natuurlijk nog wel zelf de gegevens controleren en daar waar nodig wijzigen. De belastingdienst haalt gegevens op of houdt rekening met de opgegeven informatie van vorig jaar.

Tip 2 aangifte inkomstenbelasting

Studiekosten kunnen een interessante aftrekpost zijn in je belastingaangifte. Lees verder om de kijken of er voor jou nog voordeel te halen valt.

Tip 3 aangifte inkomstenbelasting

Als je gescheiden bent en partneralimentatie betaalt mag je dat aftrekken van je inkomen. Maar kosten die hier betrekking op hebben dan weer niet.

Tip 4 aangifte inkomstenbelasting

De overheid komt je tegemoet als je voor anderen zorgt. Giften aan goede doelen gelden als een interessante aftrekpost, al geldt hiervoor wel een drempel en een maximum. Wil je je giften volledig aftrekken, dan kun je een periodieke gift overwegen. Schenken wordt ook gewaardeerd door de belastingdienst hiervoor gelden vijstellingen

Tip 5 Fiscale partner

Heb je een fiscale partner dan kun je een aantal zaken – de zogenoemde gemeenschappelijke inkomensbestanddelen – onderling verdelen. Om deze onderlinge verdeling toe te passen moet je het hele jaar elkaars fiscale partner zijn geweest.